Optimal funktion
-Vi tar er träning till nya höjder

Bakgrund

Många idrottare drabbas av skador som skulle kunnat undvikas med rätt sorts kunskap. Brister i rörligheten ger upphov till kompensatoriska muskelspänningar och störningar i rörelsemönstret som gör att idrottsutövare i alla åldrar får ont och inte kan prestera fullt ut på träning och tävling.

Teamet bakom Optimal funktion har många års erfarenhet av träning och skadehantering på elitnivå. Tillsammans har vi utvecklat ett upplägg som vänder sig speciellt till satsande idrottare.

Träna som proffsen

Det första vi gör är att utföra ett antal specifika funktionstester, en så kallad 1080MAP screening.  Testerna ger oss en bild av dagsläget, dvs vad ni gör bra idag samt vad som kan förbättras i framtiden. Tillsammans med klubbens önskemål utformas ett träningsupplägg som vid två utbildningsblock utbildar både tränare och spelare. På detta vis kan vi för gruppen är att vi skapa ett mycket attraktivt och kvalitetssäkrat koncept som är både kostnadseffektivt och därför ett upplägg som passar utmärkt till träningsklubbar som inte har samma resurser som elitklubbarna.

Vi hjälper er nu och i framtiden

Genom att i framtiden göra återkommande funktionstester enligt detta koncept kan vi mäta resultatet av de insatta åtgärder givit samt förbättra det framtida träningsupplägget på ett effektivt och kvalitetssäkert vis.

 

Bakgrund 1080testerna

1080MAP  är idag den enda testmetoden som är vetenskapligt validerat och standardiserad och används idag som testverktyg inom tennis, fotboll, hockey, golf etc. på elitnivå. Testerna utförs av specialister inom idrottsmedicin världen över, det finns över 5000 registrerade tester vilket ger en unik möjlighet att följa just din idrott och jämföra och utveckla er fysik mot andra individuella idrottare och klubbar.

1080MAP analys
 Träningsläger med SvFF i Bosön

Janaxel Olsson, leg naprapat

Driver naprapatmottagning och arbetar som idrottskadespecialist bland annat anlitas Janaxel av SvFF´s ungdomslandslag regelbundet och jobbar här med skadehantering och rehabiliteringsträning

Mark Oogan, lic personal trainer

Driver Bonobogym i Orminge. Förutom att driva gym föreläser och tränar han olika företag och föreningar på Värmdö och i Stockholm.

"Teamet" på träningsläger i Italien